Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Biden állampolgárságot adna 11 millió illegális migránsnak

2020-10-26
11:19
2020-10-26
16:13
Forrás
hvg.hu, euronews.com
Eddig több mint 47 millió amerikai adta le előre levélben szavazatát, így majd csak ezek összeszámlálása után fog kiderülni, hogy ki nyer november 3-án.

Az utolsó amerikai elnökjelölti vitát csütörtök este rendezték meg. Donald Trump, jelenlegi amerikai elnök ellenfele Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke.

Kiélezett hangulatban, személyeskedéssel, de higgadtan zajlott csütörtök este az utolsó amerikai elnökválasztási vita, amelyet a Tennessee államban lévő Nashville-ben rendeztek. Fő téma volt a koronavírus-járvány. Joe Biden Donald Trumpot okolta a járvány halálos áldozataiért. Szerinte a jelenlegi elnök nem tudja kezelni a járványt, és pánikba esett, amikor az kitört. Trump emlékeztetett, hogy a járvány kitörésekor lezárta a repülőtereket először a Kínából, majd az Európából érkezők előtt, amiért a demokraták, köztük Biden is, idegengyűlölőnek nevezték őt. A járvány mellett az illegális bevándorlás problémája is felmerült. Joe Biden állampolgárságot adna 11 millió illegális bevándorlónak, amennyiben megválasztják - ezt ígérte a demokrata elnökjelölt.

Továbbá olyan témákról is vitáztak, mint a Biden-család üzleti ügyei. Trump azzal vádolta meg kihívóját, hogy fia, Hunter Biden Oroszországból is kap pénzt, s üzleti kapcsolatban áll az egykori moszkvai főpolgármester özvegyével. Erre Vlagyimir Putyin, orosz államfő is reagált. Elmondása szerint Hunter Biden ukrajnai tevékenysége nem érinti Oroszországot. A vitán továbbá külpolitikai kérdések, az egészségbiztosítás reformja, a faji egyenlőtlenségek és a klímaváltozás is szerepelt. Az Amerikai Egyesült Államokban november 3-án rendezik meg az elnökválasztást. Donald Trump republikánus államfő kihívója Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke lesz. Az összesített, országos közvélemény-kutatás adatai alapján jelenleg Biden magabiztosan vezet.

USA
elnökválasztás
migráns
Joe Biden
Donald Trump

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.