Ugrás a tartalomra

Biden állampolgárságot adna 11 millió illegális migránsnak

2020.10.26
11:19
2020.10.26
16:13
Forrás
hvg.hu, euronews.com
Eddig több mint 47 millió amerikai adta le előre levélben szavazatát, így majd csak ezek összeszámlálása után fog kiderülni, hogy ki nyer november 3-án.

Az utolsó amerikai elnökjelölti vitát csütörtök este rendezték meg. Donald Trump, jelenlegi amerikai elnök ellenfele Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke.

Kiélezett hangulatban, személyeskedéssel, de higgadtan zajlott csütörtök este az utolsó amerikai elnökválasztási vita, amelyet a Tennessee államban lévő Nashville-ben rendeztek. Fő téma volt a koronavírus-járvány. Joe Biden Donald Trumpot okolta a járvány halálos áldozataiért. Szerinte a jelenlegi elnök nem tudja kezelni a járványt, és pánikba esett, amikor az kitört. Trump emlékeztetett, hogy a járvány kitörésekor lezárta a repülőtereket először a Kínából, majd az Európából érkezők előtt, amiért a demokraták, köztük Biden is, idegengyűlölőnek nevezték őt. A járvány mellett az illegális bevándorlás problémája is felmerült. Joe Biden állampolgárságot adna 11 millió illegális bevándorlónak, amennyiben megválasztják - ezt ígérte a demokrata elnökjelölt.

Továbbá olyan témákról is vitáztak, mint a Biden-család üzleti ügyei. Trump azzal vádolta meg kihívóját, hogy fia, Hunter Biden Oroszországból is kap pénzt, s üzleti kapcsolatban áll az egykori moszkvai főpolgármester özvegyével. Erre Vlagyimir Putyin, orosz államfő is reagált. Elmondása szerint Hunter Biden ukrajnai tevékenysége nem érinti Oroszországot. A vitán továbbá külpolitikai kérdések, az egészségbiztosítás reformja, a faji egyenlőtlenségek és a klímaváltozás is szerepelt. Az Amerikai Egyesült Államokban november 3-án rendezik meg az elnökválasztást. Donald Trump republikánus államfő kihívója Joe Biden, Delaware állam szenátora, Barack Obama korábbi alelnöke lesz. Az összesített, országos közvélemény-kutatás adatai alapján jelenleg Biden magabiztosan vezet.

USA
elnökválasztás
migráns
Donald Trump

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.