Ugrás a tartalomra

Biden: Segélyszállító kamionok indulhatnak a Gázai övezetbe

2023.10.19
07:22
2023.10.19
07:34
Forrás
MTI
Az ENSZ humanitárius ügyekért felelős irodája szerdán azt közölte, hogy összesen mintegy 3000 tonna humanitárius támogatás várakozik arra, hogy Egyiptomon keresztül a palesztinok lakta Gázai övezetbe juthasson.

Egyiptom legfeljebb 20 segélyszállító kamion számára engedélyezi, hogy belépjen a Gázai övezetbe - jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerda este, összegezve az egyiptomi elnökkel folytatott telefonos egyeztetését. Biden hozzátette, amennyiben a Hamász emberei célba engedik érni a szállítmányt, további segélyek is eljutnak a rászorulókhoz az ENSZ felügyelete alatt.

Washingtonban mindeközben tüntetők százai gyűltek össze az Egyesült Államok törvényhozásának közelében, egy csoportjuk pedig a Kongresszus egyik irodaépületében, a Cannonban tartott tüntetést. A hatóságok többeket előállítottak a tiltakozók közül, akik egy zsidó csoport tagjaként követeltek tűzszünetet.

Gázai övezet
Joe Biden
humanitárius segély

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.