Ugrás a tartalomra

Bilicki Zoltán belépett a Szerb Haladó Pártba (videó)

2016.12.22
13:28
Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy belépett a Szerb Haladó Pártba, és úgy fogalmazott, elsősorban a község érdeke volt az, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést a tartományi és a köztársasági szervekkel
Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy belépett a Szerb Haladó Pártba, és úgy fogalmazott, elsősorban a község érdeke volt az, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést a tartományi és a köztársasági szervekkel. Bilicki Zoltán saját bevallása szerint hosszabb tárgyalási folyamat után jutott arra az elhatározásra, hogy belép a Szerb Haladó Pártba. A politikus úgy véli, azzal, hogy szorosabb együttműködést alakítottak ki a tartományi, illetve a köztársasági kormánnyal, nagyobb mértékben járulhat hozzá a község fejlődéséhez. Bilicki Zoltán, polgármester, Ada község: „A Szerb Haladó Párt a pillanatnyi tartományi és köztársasági kormány meghatározó politikai opciója, és ezért úgy gondolom, hogy a község érdeke az volt, hogy kialakuljon ez az együttműködés, ez a szimmetria.” Bilicki Zoltán 2008-ban a Demokrata Párt színeiben lett Ada község polgármestere és egyben az ország legfiatalabban megválasztott polgármestere. 2012-ben ugyanennek a pártnak a jelöltjeként indult a választásokon, és újabb négyéves mandátumra kapott megbízást. A 2016-os választások előtt néhány hónappal kilépett a Demokrata Pártból, majd a Mi igazoljuk a bizalmat! polgári csoportosulás listavezetőjeként indult a választásokon. A csoportosulás a 29 képviselői helyből 19-et szerzett a községi képviselő-testületben, ahol a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség 4-4 képviselőjével közösen alkotja a hatalmi többséget. „Információim arról, hogy bárkinek hasonló szándékai lennének a képviselők közül, nekem nincsenek, és szeretném azt is hangsúlyozni, hogy sem a Községi Tanácsban, sem a különböző funkciókon, amelyekre a képviselő-testület nevezi ki a megbízott személyeket, változások nem várhatók.” Bilicki és a polgári csoportosulás az elmúlt választásokon a haladók listáját támogatta tartományi és köztársasági szinten is. A tavalyi év végén Bilicki Zoltánt korrupciós vádakkal őrizetbe vette a rendőrség, majd később kiengedték.



Ada
polgármester
Szerb Haladó Párt
Bilicki Zoltán

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.