Ugrás a tartalomra

Bocsánatot kért Von der Leyen Olaszországtól Európa nevében

2020.04.19
16:56
Forrás
Euronews.com
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bocsánatot kért Olaszországtól azért, mert az Európai Unió nem nyújtott elég segítséget a járvány terjedésének kezdetén.

Az Európai Bizottság elnöke most az Európai Parlament plenáris ülésén tolmácsolta bocsánatkérését, amelyet korábban már az olasz sajtóban megjelentetett nyílt levelében is hangoztatott. Von der Leyen szolidaritását és támogatását hangsúlyozta az olaszoknak, akik a koronavírus-járvány első heteiben valóban úgy érezték, egyedül maradtak, mivel az Európai Unió még a kért szájmaszkokat sem küldte el időben. Itt volt az ideje a bocsánatkérésnek – kommentálta a helyzetet Luigi Di Maio olasz külügyminiszter. A bocsánatkérés nem elegendő, Olaszországnak nem elég, hogy mosolyogjanak rá és hátba veregessék – közölte az ellenzéki jobboldalt vezető Matteo Salvini.

Ursula von der Leyen
Olaszország
bocsánatk

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.