Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

A boszniai Rmanj kolostor felújítását támogatja a tartomány

2021.10.13
15:57
Forrás
Közlemény
A többi, más országban lévő pravoszláv templom és kolostor felújításához is hozzájárul anyagilag a vajdasági kormány.

A tartományi kormány hárommillió dinárral támogatja a boszniai Bihać-Petrovaci Pravoszláv Egyházmegyében lévő, 1443-ban épült Rmanj kolostor felújítását. Az eszközöket a menekültügyi alapon keresztül biztosítják a kolostor tornyának felépítésére és berendezésére. Az erről szóló szerződést Igor Mirović, a tartományi kormány elnökének jelenlétében ma írták alá az alap és az egyházmegye képviselői.

vojvodina.gov.rs

Mirović hangsúlyozta, a tartományi kormány folyamatosan támogatja a pravoszláv egyház templomainak és kolostorainak felújítását, köztük a múlt héten a Hilandar kolostor régi mosodájának felújítására különítettek el eszközöket. A Bihać-Petrovaci Egyházmegye püspöke, Sergije, megköszönte az adományt, mint mondta, ez nemcsak a kolostor fennmaradásához járul hozzá, hanem az ott élő szerbek megmaradását is segíti.

Rmanj kolostor
Bosznia
tartomány
tartományi kormány
támogatás
felújítás
Igor Mirović

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.