Ugrás a tartalomra
europa.eu

Bővítenék az IPA-alapokat Szerbia és a nyugat-balkáni országok számára

2020-06-02
15:35
Forrás
Szerbiai RTV
Az IPA-alapok kibővítését tervezi Szerbia és a nyugat-balkáni országok számára az Európai Bizottság - közölte Várhelyi Olivér.

Az Európai Unió bővítéspolitikáért felelős biztosa elmondta, az EU gazdasági tervet készít az említett régióra vonatkozóan, erre pedig a jövő évi költségvetésben különíthetnek el az eddigieknél nagyobb pénzeszközöket. A tervek szerint a mostani 11,7 millió eurós alap 14,5 millió euróra növekedne. Várhelyi azt is elmondta, hogy az Európai Bizottság célja, hogy az Unió és a nyugat-balkáni országok közötti gazdasági szakadék egyre csökkenjen.

Várhelyi Olivér
IPA
Európai Bizottság

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.