Ugrás a tartalomra

Branislav Nedimović a magyar agrárminiszterrel tárgyalt Szabadkán

2019.04.15
17:37
2020.02.10
19:12
Forrás
MTI
Nagy István magyar agrárminiszter kétoldalú egyeztetést folytatott szerb kollégáival a mezőgazdaság és a környezetvédelem aktuális kérdéseiről, Szabadkán.

A Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási miniszterrel folytatott tárgyalás legfontosabb témái az állat- és növényegészségügyi hatósági együttműködés, az agrár-élelmiszergazdaságra, az agrárdigitalizációra és a precíziós gazdálkodásra, valamint a GMO-mentes mezőgazdaságra vonatkozó együttműködés voltak.

Magyarország és Szerbia egyaránt hatalmas potenciállal rendelkezik az IT-szektor és a mezőgazdaság területén, ezek ötvözésével közösen vezető szerepet tölthetnek be az egész térségben. Magyarország számára értékesek Szerbia mezőgazdasági dróntechnikával kapcsolatos tapasztalatai, ott ugyanis már érvényes jogszabály rendelkezik e technika alkalmazásának feltételeiről - ismerteti az AM.

Az agrárdigitalizáció kapcsán fontos az oktatás, a kutatás, a szaktanácsadás területén működő kétoldalú programok kiszélesítése - hangzott el a Nedimović miniszterrel folytatott egyeztetésen. Az AM fenntartásában működő  agrárszakképző intézmények közül 13 iskola rendelkezik szerb partnerrel. Emellett  a Szent István Egyetem és az Állatorvosi Egyetem szintén együttműködést folytat szerb felsőoktatási intézményekkel.

Branislav Nedimović
Nagy István
Szabadka

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.