Ugrás a tartalomra

Brexit-szavazás - megszólalt Juncker

2019.01.15
22:56
2019.01.16
07:24
Forrás
napi.hu
Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke sajnálattal vette tudomásul a brexit-szavazás eredményét.

A tárgyalások azonban szerinte folytatódnak. A kilépési megállapodás az elnök véleménye szerint tisztességes, azt célozza, hogy az állampolgároknak és a vállalatoknak a legkisebb kárt okozza a folyamat. Mind az Európai Bizottság, mind pedig Michel Barnier főtárgyaló komoly energiát fektetett a tárgyalásokba. Mind ő, mind pedig Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke rugalmasan álltak a helyzethez és többször bizonyították jószándékukat. Az esti szavazással Nagy-Britannia, az EU-ból történő kizuhanásának kockázata megnőtt. Mi ezt nem szeretnénk - fogalmazott az elnök. Arra kérem az Egyesült Királyságot, hogy tisztázza, mik a szándékai a jelen helyzetben. Az idő nemsokára lejár - zárta Jean-Claude Juncker. 

Brexit
Jean-Claude Juncker

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.