Ugrás a tartalomra

Brnabić: Egyre erősebb nyomás lesz Szerbián a szankciók bevezetése érdekében

2022.05.09
12:15
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Vajdaság Ma
Szerbia miniszterelnöke támogatja a 90 napos kötelező sorkatonai szolgálat bevezetését.

A nyugati országok nagy érdeklődéssel figyelik, hogy Szerbia miért nem vezet be szankciókat Oroszországgal szemben – jelentette ki Ana Brnabić a Pink Televízió műsorában. Szerbia kormányfője kiemelte, hogy egyre nagyobb nyomást fognak gyakorolni Szerbiára a szankciók bevezetése érdekében. Felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbiának egyre nehezebb dolga lesz az elkövetkező időszakban, de mint mondta, Aleksandar Vučić szerb elnök egy hihetetlen diplomáciai játékot folytat, melynek során a történelmi és jogi ismereteire támaszkodik, így nehéz vele vitába szállni.

Hozzátette, Vlagyimir Putyin orosz elnök Koszovóval kapcsolatos kijelentése tovább nehezíti Szerbia helyzetét.

Ana Brnabić a televíziós beszélgetésben Szerbia válságkezelésére is kitért. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ellenzék bármennyire is kritizálta és kinevette a gazdasági intézkedéseket, az állam megmutatta, hogy tudja, hogyan kell küzdeni a válság idején.

Szerbia miniszterelnöke a 90 napos kötelező sorkatonai szolgálat bevezetésére tett javaslat kapcsán elmondta, részletes elemzéseket kell végezni, és meg kell nézni, hogy mindez mennyibe kerülne az államnak.

"Költségelemzést kell végezni, de azt kell mondanom, hogy a 90 napos kötelező katonai szolgálat bevezetését támogatom, különösen ilyen helyzetben, amit most a világban tapasztalunk, hiszen egyhamar nem fogunk visszatérni a normális kerékvágásba" - mondta Brnabić.

Ana Brnabić
Szerbia

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.