Ugrás a tartalomra

Brnabić: Folytatódik a párbeszéd Belgrád és Pristina között

2018.10.02
15:28
2018.10.02
16:08
Forrás
Pannon RTV
Koszovó Szerbia autonóm tartománya és ez nem nyitott kérdés - szögezte le Ana Brnabić Genfben a nyugat-balkáni országok találkozóján, amelyet a Világgazdasági Fórum keretén belül rendeztek meg.

A szerb miniszterelnök hozzátette: Szerbia érdeke a régió békéjének és stabilitásának megőrzése. Hangsúlyozta, Szerbia a jövőbe tekint, és megpróbálja kihasználni a negyedik ipari forradalomnak is nevezett digitalizáció adta lehetőségeket.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Szerbiának érdeke a régió stabilitása, a régió békéjének megőrzése és a régió valamennyi partnerével való együttműködés. Tehát igen, folytatjuk ezt a politikát, folytatódik a párbeszéd Belgrád és Pristina között, ugyanakkor a felmerülő akadályokról, amelyekkel szembesülünk, most nem beszélek. Először is, az a legfontosabb, hogy érdekeltek vagyunk a fejlődésben, érdekeltek vagyunk abban, hogy hogyan tudjuk megteremteni azt a régiót, ahol a fiatalok maradni akarnak, hogyan állíthatnánk meg a képzett munkaerő kivándorlását.”

Ana Brnabić
Genf
Világgazdasági Fórum

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.