Ugrás a tartalomra

Brnabić: Magasabb lehet a béremelés, mint ahogy a Fiskális Tanács véli

2017.09.30
13:11
2024.03.19
08:32
Forrás
Szerbiai RTV
A bérek emelésének mértéke nagyobb is lehet, mint ahogy a Fiskális Tanács véli – mondta a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić szerint a kormány hamarosan bejelenti, hogy hány százalékkal növelik a fizetéseket. Hozzátette, a Fiskális Tanáccsal is egyeztetnek majd a kérdéssel kapcsolatban. A tanácsnál úgy vélik, a legjobb megoldás az lenne, ha a nyugdíjakat 2,5 százalékkal emelnék, és a maradék pénzt a három évvel ezelőtti megszorítás idején elvett nyugdíjak részleges visszaállítására fordítanák. A szakértők szerint a közalkalmazotti fizetéseket öt százalékkal lehetne növelni. Úgy értékelik, 2018-ban meg kell szüntetni a közszférában a foglalkoztatási tilalmat, és prioritásként kell kezelni az állami beruházásokat.

Ana Brnabić
szerb miniszterelnök
béremelés

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.