Ugrás a tartalomra

Brnabić Párizsban

2022.02.11
11:20
2022.02.11
13:32
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő francia politikusokkal és gazdasági szereplőkkel találkozik.

Franciaországba látogatott a szerb kormányfő. Ana Brnabić először francia cégek képviselőivel találkozott Párizsban. Elmondta nekik, hogy Szerbia infrastrukturális és környezetvédelmi nagyberuházásokat tervez, és ehhez várja a francia vállalatok csatlakozását. A legfontosabb projektek a szennyvíztisztításra és a vasúthálózatra vonatkoznak, amit várhatóan az Európai Beruházási Bank támogat majd.

Ana Brnabić párizsi tartózkodása során találkozik Jean Castex francia miniszterelnökkel, és tárgyal még a francia külkereskedelmi államtitkárral, Franck Riesterrel is.

Remélhetőleg az Európai Unió jóváhagyja Szerbiának a 3. klaszter megnyitását - erről beszélt párizsi látogatásán Ana Brnabić. A szerb miniszterelnök bízik abban, hogy a francia EU elnökség alatt újabb lépést tehet meg Szerbia az uniós tagság felé. A kormányfő megköszönte Emmanuel Macron francia államfőnek, hogy előzőleg előállt az új csatlakozási metodológia ötletével, hiszen ennek köszönhetően emberközelibb lehet az uniós bővítési folyamat.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök Párizsban az Európai Központi Bank kormányzójával is tárgyalt.

Ana Brnabić
Párizs
Franciaország
hivatalos út

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.