Ugrás a tartalomra

Brnabić: Szerbiára nem vár ultimátum

2020.09.03
13:16
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormányfő szerint a washingtoni tárgyaláson nem valószínű, hogy kész helyzet elé állítják Szerbiát.

Nem valószínű, hogy Szerbia bármilyen ultimátumot fog kapni Washingtonban a Belgrád-Pristina párbeszéd kapcsán - ezt nyilatkozta a szerb kormányfő. Ana Brnabić elmondta, Szerbia jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy bárki ultimátumot osztogasson számára. Régebben erre volt példa és lehetőség, most nincs - szögezte le. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy Szerbia a továbbiakban is foglalkozni fog a szerbekkel, éljenek bárhol a világon. Mint mondta, a régió szereplőinek meg kell érteniük, hogy béke és stabilitás nélkül nincs fejlődés a Balkánon, legyen szó Montenegróról vagy Bosznia-Hercegovináról. Szavai szerint mindenkinek a jövőbe kell tekintenie, és nem visszatérni a múltba.

Ana Brnabić
Koszovó
ultimátum
Washington

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.