Ugrás a tartalomra

Budapestre látogatott Vlagyimir Putyin orosz elnök

2019.10.30
15:06
2019.10.30
18:27
Forrás
Pannon RTV
Ma délután megérkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapestre, akit Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren.

Az orosz elnök Orbán Viktorral folytat tárgyalásokat, melyeket követően több megállapodást is aláírhatnak. A magyar miniszterelnök és az orosz elnök rendszeresen találkozik egymással. Legutóbb tavaly szeptemberben találkoztak Moszkvában.

A csúcs előtti ülésen Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kihangsúlyozta, hogy az szolgálja a magyar érdeket, ha a gazdasági kapcsolatok fejlődnek. Kedden kormányközi gazdasági bizottsági ülést tartottak, ahol több együttműködési megállapodást is előkészítettek: a gazdaság, a sport és a keresztény közösségek védelme érdekében. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és az orosz egészségügyi miniszter is egyeztetett. Veronyika Szkvorcova, orosz egészségügyi miniszter kiemelt közép-európai partnerének nevezte Magyarországot. Hozzátette, az orosz-magyar együttműködés központjában az energetika, azon belül pedig az atomenergia áll.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter miniszter elmondta, hogy a közös sikerek segíteni tudják a magyar gazdaság növekedését. Az ülésen Felmerült a Lukoil és a Mol kapcsolatának kiterjesztése is.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Sikerült úgy alakítani a gazdasági együttműködésünket, hogy elmondhatjuk: a magyar gazdaság és a magyar vállalatok érdekeit megfelelően érvényesíteni tudjuk, egy korrekt, átlátható kapcsolatot tartunk fenn, amelynek nyomán gazdasági sikereket tudtunk elérni az elmúlt években.”

Legutóbb Orbán Viktor magyar miniszterelnök tavaly ősszel találkozott az orosz elnökkel.

Szijjártó Péter

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.