Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A bunyevácok is szavaztak a nemzeti tanácsuk új összetételére

2018-11-04
22:10
2018-11-04
22:17
Forrás
Pannon RTV
A bunyevácok is ma szavaztak a nemzeti tanácsuk új összetételére, amely 19 tagot számlálhat. Két lista versenyzett a szavazatokért.

Az egyik a Bunyevácok együtt lista volt, amelynek székhelye Szabadka, listavezetője pedig Suzana Kujundžić Ostojić volt. A másik a zombori székhelyű Bunjevačko kolo volt. Az eredmények egyharmados összeszámlálása után, alig valamivel kevesebb, mint 600-an szavaztak a Bunyevácok együtt listára. Ez alig kilenc és fél százalék. A zombori lista ennél sokkal jobban szerepelt.

bunyevácok
Nemzeti tanácsi választások 2018

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.