Ugrás a tartalomra

Christian Kern osztrák kancellár ma Belgrádba érkezett

2017.02.16
19:19
Azért jöttem Szerbiába, mert ez egy stabil ország, ahol nagy lehetőségek vannak a gazdasági kapcsolatok javítására, a szerb kormány reformjainak köszönhetően is - mondta Christian Kern osztrák kancellár
Azért jöttem Szerbiába, mert ez egy stabil ország, ahol nagy lehetőségek vannak a gazdasági kapcsolatok javítására, a szerb kormány reformjainak köszönhetően is - mondta Christian Kern osztrák kancellár. Hozzátette, szeretné, ha tovább javulna a két ország kapcsolata és Szerbiának az osztrák duális képzés mintája mellett még több fejlesztést sikerülne végrehajtania. Ausztria már eddig is az egyik legnagyobb szerbiai befektetőnek számít. Eddig 2,3 milliárd euró érkezett az országba, és az 500 vállalkozás remekül helyt áll a szerbiai piacon a szakemberek szerint. (Szerbiai RTV)
Szerbia
Ausztria

Most

13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.
10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.