Ugrás a tartalomra

Családlátogatáson jártak a Magyar Összefogás jelöltjei

2018.10.05
16:10
Forrás
Pannon RTV
Öt családhoz látogatott el ma Péterrévén a Magyar Összefogás listavezetője, Hajnal Jenő, illetve Turkál Marianna jelölt.

A faluban több egyetemistát, valamint számos rendezvényt is támogatott már a Magyar Nemzeti Tanács.

Lakodalomra készül a péterrévei Horváth család. Nagyobbik, vállalkozóként dolgozó fiuk nősül. A fiatalabb gépészmérnöknek készül, és az Európa Kollégium egyik első lakója volt. Ő annak ellenére döntött az itthoni továbbtanulás mellett, hogy szerbül is meg kellett tanulnia.

Horváth Ákos, egyetemi hallgató, Péterréve: „Az Európa Kollégium egész jó segítséget tudott ebben nyújtani, tartottak szerb felkészítő órákat is, illetve a közösségbe való beilleszkedésben is jó segítség volt az Európa Kollégium.”

A Magyar Összefogás jelöltjei, Hajnal Jenő és Turkál Marianna a családlátogatás során a Csasznyi-házaspárt is meglátogatták, akik sokat tesznek a hagyományápolásért. Az általuk szervezett Tücsöktábornak köszönhetően például egyre több gyerek kezdett el tamburázni a faluban.

Csasznyi Magdolna, vezető, Dr. Kiss Imre Művelődési Kör, Péterréve: „Az MNT támogatásának köszönhetően a tábort tartalmilag, minőségileg tudtuk javítani. Ezzel többet tudtak kapni a táborlakók, több oktatót, több programot, előadásokat tudunk nekik szervezni a táborban.”

Csasznyiék a családi örökségükből egy tájházat is létrehoztak, amelyet egyelőre csak a Tücsöktábor résztvevői ismerhettek meg.

Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „Most bontakozott ki ennek a tájháznak a története, hogyan lehetne legalizálni, hogyan lehetne olyan helyzetet teremteni, hogy ne csak a Tücsöktábornak, hanem mindazoknak, akik a környék értékei iránt érdeklődnek, minél több fiatalnak is lehetőséget tudjunk itt biztosítani szórakozásra, kikapcsolódásra, de mindenekelőtt a tamburazene továbbörökítésére.”

A Magyar Összefogás jelöltjei és kísérőik összesen öt péterrévei családnál tettek látogatást a nap folyamán.

Hajnal Jenő
Péterréve
Magyar Összefogás

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.