Ugrás a tartalomra

Családlátogatáson voltak a Magyar Összefogás jelöltjei Csantavéren

2018.09.18
20:51
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági magyarokkal való közvetlen találkozáson a jelöltek ismertetik a nemzeti tanácsi választások fontos tudnivalóit. A családok pedig megfogalmazhatják kérdéseiket és igényeiket.

Fekecs Emese az előző négy év során többször igénybe vette a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjait. Tavaly demonstrátori ösztöndíjban is részesült. Fekecs Emese, Csantavér: „A demonstrátori ösztöndíjhoz 8,5-ös átlag kell, és csak néhány tanuló kapja meg. Arról van szó, hogy az elsősöket kell egyengetni, nekik kell segíteni, átadni a jegyzeteinket, beszélni kicsit a tanárokról, hogy boldoguljanak az egyetemen.”

A négytagú Pesti családnak nagy segítséget jelentenek az oktatási támogatások. Pesti Csaba, Csantavér: „A lányom már negyedikes egyetemista, és az első évben megpályáztuk a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíját. Ez nagy mértékben hozzájárult a költségeink fedezéséhez. Tehát azokat a kiadásokat, amelyeket a lányunknak szántunk, máshova tudtuk átcsoportosítani, amivel több mindent meg tudtunk valósítani.”

A Magyar Összefogás jelöltjei a jövőben is szeretnének minden segítséget megadni a vajdasági magyaroknak ahhoz, hogy könnyebben boldoguljanak szülőföldjükön, és az itthon maradás mellett döntsenek. Dolinszky Gábor, jelölt, Magyar Összefogás: „A családlátogatás elsődleges célja, hogy megismerjük a családokat, visszajelzést kapjunk azokról a programokról, amelyekben ezek a családok részt vesznek, így az ösztöndíjak, de akár gondolhatunk a Prosperitati Alapítvány által elnyert pályázatokra is, amelyek szintén a családokat célozzák meg és a családokat segítik.”

A Magyar Összefogás egyik fő mottója az érdekérvényesítés, amely a közvetlen kapcsolattal könnyebben jöhet létre. A jelöltek pedig a jövőben is szeretnék folytatni az eddigi programokat, és akár bővíteni is a lehetőségeket - mondta Dolinszky Gábor, a Magyar Összefogás jelöltje.

Csantavér
Magyar Összefogás
Dolinszky Gábor
családlátogatás

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.