Ugrás a tartalomra

Csantavér az elmúlt öt évben indult el a dinamikus fejlődés útján

2023.12.12
19:32
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
A településen fontos fejlesztések és beruházások valósultak meg.

Mindez nem jöhetett volna létre az erős magyar érdekképviselet nélkül önkormányzati, tartományi és köztársasági szinten, hangzott el a ma esti csantavéri lakossági fórumon. Ezért is fontos, hogy a vasárnapi választásokon mindenki felsorakozzon a VMSZ mögé és ez az érdekképviselet az elkövetkező időszakban is megmaradjon, emelte ki az eseményen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke.

Csantavér az elmúlt öt évben kibillent a stagnálásból, és dinamikus fejlődésnek indult.

András Gyuricsin Attila, a VMSZ csantavéri szervezetének elnöke: „Kialakult a központunkban egy nagyon szép parkoló, harminc év után újra van napközi Csantavéren, föl lett újítva Csantavér és Nagyfény között az út, ami egy óriási befektetés. Rengeteget fásítottunk, a tornaterem nyílászáróit felújítottuk, kicseréltük hatékonyabbra, energiatakarékosabbra. Emellett az óvoda folyamatos fejlesztés alatt áll.”

Emellett megindult a kommunális hulladék szervezett elszállítása is a faluból. Mindez azt tükrözi, hogy a Vajdasági Magyar Szövetségnek a peremvárosi települések is ugyanolyan fontosak, mint a városi fejlesztések, hangzott el a lakossági fórumon. Az ilyen összejöveteleken pedig mindig meghallgatják a helyi emberek gondjait.

Újhelyi Ákos, köztársasági képviselőjelölt, VMSZ: „Ennek köszönhetően tudtuk például azt elérni, hogy eltöröljék a lecsapolási illetéket, ez nagyon fontos például a csantavériek számára is, mert nagy részük a mezőgazdaságból él.”

A VMSZ számára nincs különbség tömb és szórvány, város és falu között, mondta dr. Pásztor Bálint. A párt megbízott elnöke kiemelte, azon dolgoztak az elmúlt években is, hogy megfelelő életkörülményeket biztosítsanak minden vajdasági magyarnak, függetlenül attól, hogy hol él. Csantavéren különösen erős a civil szféra és a település jó gazdasági potenciállal rendelkezik, mondta dr. Pásztor.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „Van itt egy jelentős gazdasági társaság, amely szintén a társadalmi felelősségvállalás keretein belül saját eszközökből is fejleszti a települést. Ugye itt van az új sziget is, amely nemcsak csantavéri, hanem regionális szempontból is nagyon fontos, és hát ezeket a pozitív folyamatokat szeretnénk folytatni. Ehhez van arra szükség, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség erősen kerüljön ki ebből a megmérettetésből, hogy a vajdasági magyar közösség, így a csantavériek is felsorakozzanak mellettünk, mögöttünk.”

S amennyiben ez így lesz, akkor a Vajdasági Magyar Szövetség még jobban megerősödve folytatni tudja majd a megkezdett és előtte álló munkát, mondta dr. Pásztor Bálint.

Csantavér
VMSZ
Választások 2023
Dr. Pásztor Bálint
András Gyuricsin Attila
Újhelyi Ákos

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.