Ugrás a tartalomra

Csehországba utazott a szerb elnök

2016.11.29
18:30
Csehország segít Szerbiának, ha újra migrációs nyomás nehezedne rá - jelentette ki Miloš Zeman cseh államfő kedden Prágában, miután megbeszéléseket folytatott Tomislav Nikolić szerb elnökkel, aki kétnapos látogatáson tartózkodik a cseh fővárosban
Csehország segít Szerbiának, ha újra migrációs nyomás nehezedne rá - jelentette ki Miloš Zeman cseh államfő kedden Prágában, miután megbeszéléseket folytatott Tomislav Nikolić szerb elnökkel, aki kétnapos látogatáson tartózkodik a cseh fővárosban. Egyúttal leszögezte, hogy Prága támogatja Szerbia felvételét az Európai Unióba. Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök, akivel Nikolić szerdán tárgyal, hétfőn azt közölte, hogy a cseh kormány az év végéig várhatóan 20 millió koronás segélyt nyújt a belgrádi kormánynak a határellenőrzés megerősítésére. Nikolić úgy vélte, hogy Csehország sokat tud segíteni Szerbiának a migránsügyben és az uniós csatlakozásban is. Ez utóbbi terén azonban két feltétel - az Oroszország elleni szankciók elfogadása és Koszovó elismerése - Belgrád számára jelenleg elfogadhatatlan.„Amíg én vagyok az elnök, ellenezni fogom, hogy bárki ellen szankciókat alkalmazzanak” - mondta a szerb államfő újságíróknak. Hozzátette, amennyiben Szerbia EU-csatlakozásának feltétele Koszovó függetlenségének elismerése, akkor „Szerbia nem akar EU-tag lenni”. (MTI)
együttműködés
Gazdaság
Csehország
Prága
megállapodások

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.