Ugrás a tartalomra

Csütörtökön kezdi meg a kormányalakítási tárgyalásokat a szerb államfő

2022.07.10
15:23
Forrás
Blic
A Blic napilap értesülései szerint Aleksandar Vučić július 14-e és július 19-e között egyeztet a pártok képviselőivel.

A köztársasági elnök, aki egyben a legtöbb parlamenti mandátumhoz jutó Szerb Haladó Párt vezetője, először a kisebbségekkel ül tárgyalóasztalhoz, utolsóként pedig az ellenzéki Együtt Szerbia Győzelméért listával, illetve saját pártjának képviselőivel egyeztet.

A sajtó értesülései szerint a parlament alakulóülését a megbeszélések után tartják meg, erre július 26-a környékén kerülhet sor.

Szerbiában április 3-án tartottak parlamenti választásokat, azóta Veliki Trnovacon többször ismételni kellett a voksolást, így nem alakult meg az új összetételű képviselőház, és új kormánya sincs az országnak.

kormányalakítási tárgyalás
Szerbia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.