Ugrás a tartalomra

Dačić: Az EU-diplomaták filozofikusan beszélnek, mintha Tibetben lennének (videó)

2016.08.30
17:32
Szerbia mindent megtesz azért, hogy megőrizze a nyugat-balkáni régió stabilitását és békéjét, de elvárja az Európai Uniótól, hogy akadályozza meg a fasiszta ideológia újraéledését - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter
Szerbia mindent megtesz azért, hogy megőrizze a nyugat-balkáni régió stabilitását és békéjét, de elvárja az Európai Uniótól, hogy akadályozza meg a fasiszta ideológia újraéledését - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter. Elmondta, hogy ő reagálni fog minden, az országot érő támadásra, annak ellenére, hogy Aleksandar Vučić kormányfő Horvátország, illetve Bosznia és Hercegovina provokációinak figyelmen kívül hagyására szólított fel. Véleménye szerint az EU diplomatái filozofikusan kezelik ezt a problémát, ahelyett, hogy tennének valamit az európai értékeket veszélyeztető kijelentések ellen. Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Ellene vagyok a kölcsönös hibáztatásnak. Mi rosszat tett Szerbia? Semmi rosszat nem tett. Azt kérjük, hogy az Európai Unió szólaljon meg. Olyan sok év múlt el.” A kérdésre, hogy mit mondtak neki az Európai Unió képviselői és megkérdezte-e tőlük, hogy miért nem szólalnak meg, a külügyminiszter a következő választ adta: „Ők filozofikusan beszélnek, mintha Tibetben lennének. Azt mondják, hogy a retorika elmérgesedése nem jó. Miféle retorika? Itt nem választási kampányról van szó. Horvátországban és a boszniai politikusok körében normálissá vált a szerbellenes kampány.”



Ivica Dačić

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.