Ugrás a tartalomra

Dačić: Az EU külügyminisztereinek figyelniük kellene arra, hogy milyen üzeneteket küldenek

2018.02.16
17:44
2020.02.29
11:34
A szerb külügyminiszter a Koszovó függetlenségének elismerését célzó üzeneteket kifogásolja.

Az EU külügyminisztereinek oda kellene figyelnie arra, hogy milyen üzeneteket küldenek Szerbiának az uniós csatlakozás kapcsán - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter. A bulgáriai Szófiában lezajlott uniós külügyi fórumot követően elmondta, ez főleg az olyan üzenetekre vonatkozik, amelyek arra céloznak, hogy Szerbia akkor válhat az Unió tagjává, ha elismeri Koszovó függetlenségét. Az ilyen jellegű üzenetek ellentétes hatást keltenek.

Mint mondta, Szerbia folytatja a párbeszédet a régió békéjére és stabilitására külön figyelmet fordítva. Az Európai Bizottság Nyugat-Balkánra vonatkozó stratégiájával kapcsolatban elmondta, a dokumentum Szerbia számára megfelelő.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Először van benne szó konkrét időpontról a csatlakozás kapcsán Szerbia és Montenegró esetében, mindezt pedig az Unió tagállamainak vezetői mutatták be, és ez nagyon jó, ugyanis emlékszem, amikor belügyminiszter voltam és Szerbia megkapta a vízummentességet az Európai Unió tagállamaitól. Az hozzájárult a javuláshoz, pontosabban ahhoz, hogy a szerbiaiak pozitívabban vélekedjenek az Európai Unióhoz való csatlakozásról.”

EU
külügy
üzenet
Koszovó
Ivica Dačić

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.