Ugrás a tartalomra

Dačić: A biztonsági helyzet stabil, továbbra is védjük a jogrendet

2023.12.25
16:45
2024.04.17
13:33
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban az elnökség épületében tárgyaltak ma délután a Biztonsági Szolgálatokat Koordináló Testület tagjai.

A valamivel több mint egyórás ülésen részt vett Ivica Dačić a testület vezetője, Bratislav Gašić belügyminiszter, Miloš Vučević védelmi miniszter, Maja Popović igazságügyi miniszter, Zagorka Dolovac köztársasági ügyész és mások. Ivica Dačić a biztonsági szolgálatok vezetőivel és az ügyészséggel egyeztetett azzal kapcsolatban, hogy a fővárosban tiltakozók vasárnap este erőszakkal próbáltak meg behatolni a belgrádi városi képviselő-testület épületébe. Ivica Dačić azt mondta, tudtak az állami intézményekbe való erőszakos behatolás terveiről, és külön kell választani, mi az erőszakos gyülekezés és mi az alkotmányos rend megdöntése. Azt is mondta, hogy az állam erősebb a zaklatóknál.

Ivica Dačić, vezető, Biztonsági Szolgálatokat Koordináló Testület: „Természetesen a legszigorúbban elítéltük az erőszakos cselekedeteket, mint ahogyan megállapítást nyert, hogy ezek nem politikai tiltakozó megmozdulások, hanem az intézményekbe való kényszerű behatolásokról van szó, például a belgrádi Városi Képviselő-testület épületébe. Tehát az alkotmányos rend megdöntésének kísérletéről beszélhetünk.”

tüntetés
Ivica Dačić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.