Ugrás a tartalomra

Dačić botrányosnak nevezi Zaev kijelentéseit (videó)

2017.05.03
13:56
2020.02.29
11:36
Brutális és botrányos a támadás, amelyet Zoran Zaev a balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség elnöke intézett Szerbia ellen - jelentette ki Ivica Dačić
Brutális és botrányos a támadás, amelyet Zoran Zaev a balközép Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség elnöke intézett Szerbia ellen - jelentette ki Ivica Dačić. Szerbia külügyminisztere szerint a szerbek barátai nem viselkednek így - utalva a macedón pártelnök nyilatkozatára. Az egykori Jugoszláviában, Strumicán született Zoran Zaev, a Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség elnöke. A Kurir TV-nek adott, baráti hangú interjújában elmondta, fiatal korában megjárta a piacokat Gornji Milanovacon és Belgrádban is. Szerb nyelven nyilatkozott, ezzel fejezve ki tiszteletét Szerbia iránt, továbbá a két ország közeledését is kilátásba helyezte. Zoran Zaev, elnök, Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség: „Egy kampány folyt, amelyet Szerbiában néhány médiumon keresztül követtem, egyesek meg akarták mutatni az igazságot, hogy mi is történik igazából, de azt tudom, hogy, amikor megalakul az új kormány, első kötelessége, hogy javítson az együttműködésen a két testvéri nép és országaink között.”



Zaev véleménye azonban, miszerint a macedón és a szerb testvérnép, de Szerbiában Aleksandar Vučić nacionalista vezetése van hatalmon, kiverte a biztosítékot Belgrádban. Ivica Dačić külügyminiszter és első kormányfőhelyettes brutális és botrányos támadásnak nevezte a kijelentést. Hozzátette, nincs elég gond Szkopjében, még Belgrádban is keresi a bajt. Dačić szerint Zaevnek Hashim Thachival, Edi Ramaval és nagy Albániával kellene foglalkozni, mert az Szkopjét is magában foglalná. Hozzátette, Szerbia nem avatkozik Macedónia belügyeibe. Szkopje viszont elismerte Koszovót, Szerbia ellen szavazott az UNESCO-ban és most sértegeti annak megválasztott elnökét. Még csak az hiányozna, hogy megszavazzanak egy határozatot arról, hogy a szerbek népirtást követtek el az albánok ellen - részletezte Ivica Dačić a sajtónak eljuttatott közleményében.
Szerbia
Macedónia
Ivica Dačić
Zoran Zaev

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.