Ugrás a tartalomra

Dačić: Csak a kompromisszumos megoldás vezethet a tartós békéhez

2019.11.13
10:46
Forrás
Szerbiai RTV
Csak a nemzetközi szervezetek által támogatott, kompromisszumos megoldás vezethet a tartós béke és stabilitás megvalósulásához Belgrád és Pristina között - jelentette ki Ivica Dačić.

Erről Szerbia külügyi tárcavezetője a belgrádi NATO-hét megnyitóján beszélt. Hozzátette, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetével való együttműködés és partnerségi viszony Szerbia politikájának jelentős eleme. Mint mondta, mindez része az ország régióbeli stabilitási törekvéseinek. Leszögezte továbbá, hogy Szerbia a katonai semlegesség politikáját folytatja, és a NATO-val való partnerség anélkül áll fenn, hogy köteleznék arra az országot, hogy legyen tagja a szervezetnek.

Ivica Dačić
NATO

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.