Ugrás a tartalomra

Dačić: A legjobb viszonyt szeretnénk Horvátországgal, de nem mindenáron

2018.02.03
16:45
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug
A szerb külügyminiszter, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke a párt belgrádi kampányrendezvényén elmondta: nem szabad elfelejteni a Független Horvát Állam által elkövetett népirtást.

A lehető legjobb viszonyt szeretnénk ápolni Horvátországgal, de nem mindenáron - nyilatkozta Ivica Dačić a Szerbiai Szocialista Párt elnöke. A szerb külügyminiszter a párt belgrádi kampányrendezvényén elmondta: nem szabad elfelejteni a Független Horvát Állam által elkövetett népirtást. Hozzátette, a mai Horvátországot nem szabad kiegyenlíteni az egykori fasiszta bábállam képződménnyel.

Dačić megismételte, hogy Horvátországnak kellene elsőként meghajolnia a jasenovaci áldozatok előtt: „Ahelyett, hogy Horvátország hallgatna és fejet hajtana a népirtás áldozatai előtt, ők tiltakozó jegyzékeket küldenek. Még mi kérjünk elnézést, amiért mészárolták a népünket. Ez soha sem fog megtörténni. Kialakíthatjuk a legjobb viszonyt Horvátországgal, de nem annak az árán, hogy elfeledjük azt a népirtást, amit elkövettek.”

Ivica Dačić
Horvátország
Szerbia

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.