Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia megrendíthetetlen Koszovó és Oroszország ügyében

2023.01.12
07:49
2023.01.12
08:21
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV
A Magyarországgal való kapcsolatról elismerően beszélt. Kiemelte, ez annak a bizonyítéka, hogy két ország közötti nem túl ideális viszonyok helyreállíthatóak.

Szerbia és az Amerikai Egyesült Államok kapcsolata felemelkedőben van, azonban Szerbia továbbra sem fogja elismerni Koszovó függetlenségét, ahogy az Oroszország elleni szankciókról sem másítja meg hozzáállását - ezt mondta Ivica Dačić a Vajdasági RTV vendégeként. A szerb külügyminiszter kiemelte, ezek jelenleg Szerbia két legfontosabb államügye. Dačić hangsúlyozta, Ukrajna területi integritásának megsértését nem támogatják, de szankciókat sem fognak bevezetni az oroszok ellen, és ebben a kérdésben Szerbia nem változtat. A miniszter feltette a kérdést a műsorban, vajon azok, akik most a szankciókat kérik Oroszország ellen, megváltoztatják-e a véleményüket Koszovó kapcsán Szerbia területi integritásáról.

Dačić szerint továbbá Pristinának lényegében nincsenek meg a feltételei ahhoz, hogy az Európa Tanács tagja legyen. Hozzátette, ha ez mégis megtörténik, Szerbia nem fogja támogatni.

Ivica Dačić
Koszovó

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.