Ugrás a tartalomra

Dačić : Szerbia mindent megtett a 23. és 24. csatlakozási fejezet megnyitásáért

2016.07.18
11:16
Szerbia minden elvárásnak megfelel, és mindent megtett a 23
Szerbia minden elvárásnak megfelel, és mindent megtett a 23. és 24. csatlakozási fejezet megnyitásáért - jelentette ki Ivica Dačić vasárnap. A szerb külügyminiszter aláhúzta, függetlenül a brüsszeli döntéstől, az ország továbbra is európai útján marad. A tárcavezető ma Aleksandar Vučić szerb kormányfővel Brüsszelbe utazik, ahol részt vesznek az Európai Unió és Szerbia kormányközi ülésén. Várhatóan megnyitják a kérdéses tárgyalási fejezeteket. A szerb miniszterelnök találkozik John Kerry amerikai külügyminiszterrel, Johannes Hahn uniós bővítési biztossal, valamint Federica Mogherini kül-és biztonságpolitikai főképviselővel. Ivica Dačić vasárnap egyelőre nem volt túl bizakodó. Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Nem tudjuk, hogy megnyílnak-e ezek a fejezetek. Horvátország esetében továbbra is fennáll a probléma, visszavonják-e beleegyezésüket vagy nem a 23. és 24. fejezetet illetően. Szerbia azonban semmiképpen sem alázkodik meg, nem állunk el nemzeti és állami érdekeinktől. Ma Szerbiának fontos tudatában lennie annak, hogy nem lehet az a gyenge pontunk, hogy mi a békét és a tárgyalást szorgalmazzuk. Mindenkinek tudnia kell, ez csak azt tükrözi, hogy nagy lépésekkel kívánunk előre haladni a térségben, és semmiképpen sem jelenti a gyengeségünket.”
Ivica Dačić
Brüsszel
Európai Unió

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.