Ugrás a tartalomra

Dačić szerint veszélyes az albán külügyminiszter kijelentése

2022.12.28
09:19
2022.12.28
11:28
Forrás
Pannon RTV
Olta Xhacka azzal vádolta meg Szerbiát, hogy támogatja azokat a bűnözői csoportokat, akik megtagadják a barikádok eltávolítását.

Békés politikai ellenállásnak nevezte a Koszovó északi részén emelt barikádokat Ivica Dačić szerb külügyminiszter, így reagálva Olta Xhacka legutóbbi kijelentésére. Albánia külügyminisztere ugyanis azzal vádolta meg Szerbiát, hogy támogatja azokat a bűnözői csoportokat, akik megtagadják a barikádok eltávolítását. Mély aggodalmát fejezte ki a feszültség fokozódása és a szerinte mesterségesen elhúzódó válság miatt. Xhacka a legnagyobb közösségi oldalon keresztül azt üzente, hogy a barikádokat „nem a népharag valamiféle hulláma miatt emelték”, hanem „hírhedt bűnözők” állnak mögöttük. Ivica Dačić szerint ahelyett, hogy az albán külügyminiszter figyelmeztetné Prištinát, hogy ne veszélyeztesse a békét és a stabilitást a régióban, további provokációkra ösztönzi. Hozzátette, arra sem figyelmeztette Albin Kurtit, hogy kötelessége betartani a brüsszeli megállapodást, és meg kell alakítania a Szerb Községek Közösségét.

Ivica Dačić
Koszovó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.