Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Aggasztó az uniós költségvetés állapota

2023.10.17
07:10
2023.11.18
15:11
Forrás
Közlemény
Az Európai Parlament a Stratégiai Technológiák Európai Platformjának (STEP) létrehozásáról szóló jelentést vitatta meg hétfői plenáris ülésén Strasbourgban.

Brüsszel elhibázott iparstratégiája és felelőtlen költségvetési politikája miatt kialakult gazdasági válsághelyzet megoldásához az új eszköz nem járul hozzá, ezért a Fidesz képviselőcsoportja nem támogatja a kezdeményezést.

Deli Andor, a Fidesz európai parlamenti képviselője a vita kapcsán kiemelte: „Mára egyértelművé vált, hogy az uniós költségvetés állapota nagyon aggasztó. A fizetőképesség fenntartásához a Bizottság újabb befizetéseket kér a tagállamoktól, miközben a magyarok pénzét politikai nyomásgyakorlás okán visszatartják. A Bizottságnak vissza kell térnie a kölcsönös tisztelet politikájához annak érdekében, hogy az uniós költségvetés vonatkozásában megoldás szülessen az elkövetkező hetek tárgyalásai folyamán.”

Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a vita során kijelentette, hogy az európai gazdaság súlyos válságban van. „Az ipari termelés 5 százalékkal esett egy év alatt, a versenyképesség romokban, az előrejelzések stagnálással vagy recesszióval számolnak. A kialakult helyzetért a felelősség elsősorban az Európai Bizottságot terheli. Amit most látunk, az annak a brüsszeli iparpolitikának az eredménye, ami a szankciókra, az irreális zöld célokra és a bürokrácia növelésére épít” – húzta alá a fideszes politikus. Gyürk András hangsúlyozta: „Ez a pénzügyi eszköz arra tesz kísérletet, hogy ezen az elhibázott úton haladjunk tovább. A válság valódi megoldásához mindenekelőtt változásra lesz szükség Brüsszelben. Reméljük, hogy legkésőbb jövő júniusban ez is bekövetkezik.”

Európai Unió
költségvetés
állapot
Európai Parlament
Stratégiai Technológiák Európai Platformja
STEP
Strasbourg
Deli Andor

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.