Ugrás a tartalomra

Deli Andor: A polgárok legyenek a csatlakozási tárgyalások első számú haszonélvezői

2017.09.14
22:13
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Szeptember 13-án és 14-én Strasbourgban került sor az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Vegyes Bizottság hatodik ülésére.

Munkájában szerbiai és európai parlamenti képviselők vesznek részt - olvasható Deli Andor médiaházunkhoz eljuttatott sajtóközleményében. Az ülésen a fideszes EP-képviselő is részt vett, Szerbiából pedig a Vajdasági Magyar Szövetséget Kovács Elvira képviselte.

A polgárok szemszögéből nézve az integrációs folyamat az életkörülmények javulását, új munkalehetőségeket és jogbiztonságot kell, hogy jelentsenek. A polgárok legyenek tehát a csatlakozási tárgyalások első számú haszonélvezői és kedvezményezettjei!” – hívta fel a figyelmet Deli Andor.

Sok munka elé néz még a belgrádi kormány a kisebbségek jogait és helyzetét illetően. A feladatokat a Kisebbségi Akcióterv összegzi, melynek végrehajtásra már megkezdődött, a munka nehezebb része viszont a gyakorlati megvalósítás, mely a kisebbségek mindennapi életében kell, hogy pozitív változásokat hozzon. A vajdasági magyarság, de más nemzeti kisebbség szempontjából is az a legfontosabb, hogy egy jogaiban megerősödött közösségként kerüljön ki a csatlakozási folyamatból - tette hozzá a vajdasági EP-képviselő.

Deli Andor
Szerbia
AU
csatlakozás
integráció

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.