Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Soha nem látott kihívásokkal néz szembe az EU

2020.04.01
20:39
2020.04.01
20:47
Forrás
Pannon RTV
Eddig sosem látott kihívással kell az Európai Uniónak, mint intézményrendszernek szembenéznie a világméretű koronavírus járvány következtében.

A döntéshozóknak választ kell adniuk azokra a kérdésekre, hogy hogyan segíthetnek a tagállamokban élőknek, de a szomszédos országok polgárainak is. Ez alól a nyugat-balkáni országok és Szerbia sem kivétel. A jelenlegi helyzetben az egész kontinensen hiánycikknek számítanak a védőmaszkok és az orvosi felszerelések, ezek Kínából történő behozatalában segít az EU. A hosszútávú előrejelzések még bizonytalanok, de a remények szerint a anyagi segítségre is számíthatnak azok az országok, amelyek gazdasága megsínyli a COVID-19 okozta zárlatot.

Deli Andor
Európai Unió
koronavírus

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.