Ugrás a tartalomra

Deli: A nyugat-balkáni rendeződés nem lehet a tétovaság túsza

2018.09.12
13:32
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A nyugat-balkáni rendeződés nem lehet a tétovaság túsza, jelentette ki Deli Andor vajdasági származású fideszes EP-képviselő Jean-Claude Juncker, az EB elnökének évértékelő beszéde kapcsán.

Sajtóközleményében Deli kiemelte, hogy ez a tétovaság veszélyeztethetné a régió és egész Európa biztonságát is. Sajnos egyes tagállamok és pártszövetségek hozzáállása a Belgrád-Pristina között folyó párbeszéd tekintetében is következetlen. Az Európai Unió évek óta megoldást követel a felektől az integrációs folyamatok gyorsításáért cserébe. Viszont néhány tagország hozzáállása inkább csak a status quot erősíti. A tagállamoknak segíteniük kell a feleket, nem pedig saját politikai kényelmüket félteni és a közelmúlt eseményeivel riogatni magukat és másokat.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Juncker úr az évértékelőjében sajnos többet foglalkozott a téli és nyári időszámítással, az óraátállítással, mint a bővítési politikával és a nyugat-balkáni régió további sorsával. Erre reagáltam is a fölszólalásomban. Úgy gondolom, hogy az Uniónak állandó és következetes üzeneteket kell küldenie a térség felé, mert egyedül ez jelent biztonságot és azt, hogy ezek az országok megmaradnak az uniós vonalon.”

Deli Andor
Európai Parlament

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 19:44

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.