Ugrás a tartalomra

Deli: Szükség lenne egy átfogó turisztikai stratégiára

2019.02.21
14:15
2019.02.21
19:30
Forrás
Pannon RTV
A turizmus fenntarthatósága és az óraátállítás volt a fő témája a TRAN, azaz a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság tegnapi brüsszeli ülésének.

A bizottság tagja Deli Andor, vajdasági származású EP-képviselő is, aki szerint valóban szükség lenne egy átfogó turisztikai stratégiára, ugyanis számos olyan hely van Európában, ahol nagyon sok a turista, ugyanakkor sok értékes, ám kevésbé népszerű helyen alig fordulnak meg. Emiatt szükséges a turisták elosztása. Az óraátállítás kapcsán elmondta, vannak országok, amelyek megtartanák a jelenlegi helyzetet, de van olyan ország, amely a téli, és van olyan, amely a nyári időszámítást választaná. Nem olyan egyszerű történetről van szó, ugyanis tagállami határkörről van szó, az Unió ebben az esetben csak koordinálhat – fogalmazott Deli Andor.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Fontos lesz majd látni, hogy a harmonizációs mechanizmus, ami ezekben az anyagokban megjelenik, tényleg működik-e, és hogy a tagállamok, amikor végül egy asztalhoz ülnek, és elkezdenek erről tárgyalni, hogy akkor megszületik-e egyfajta kompromisszum, vagy talán lehet, hogy könnyebb lesz a gyakorlatban ebben megegyezni, mint ahogy most elméletben tűnik. Ugyanakkor a probléma az, hogy a parlamentben ez a jogalkotói folyamat halad előre, de a másik jogalkotó, akire szükség van, az az Európai Unió Tanácsa, a miniszterek tanácsa, akik még el sem kezdték ezt a joganyagot vitatni.”

Deli Andor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.