Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Deutsch Tamás: Szerbia EU-csatlakozási folyamata csigalassúságú

2019-05-26
22:37
2019-05-26
23:44
Forrás
Pannon RTV
Elvesztegetett idő volt az elmúlt öt év Szerbia uniós csatlakozásának ügyében.

Ezt mondta a Fidesz-KDNP eredményváróján Budapesten Deutsch Tamás. Az EP-képviselő a Pannon RTV-nek úgy fogalmazott: elhibázott politika volt csuklóztatni a nyugat-balkáni országokat az elmúlt időszakban, és csigalassúságúnak nevezte Szerbia csatlakozási folyamatát. Deutsch Tamás hozzátette: a Fidesz-KDNP és a magyar miniszterelnök harcos képviselője az EU bővítésének.

Deutsch Tamás, EP-képviselő (Fidesz-KDNP): „Össze kell szednie magát az Európai Uniónak, ha egy stabil európai béke intézménye akar lenni, és helyesen az akar maradni, akkor mi a legmesszemenőbben támogatjuk, hogy mihamarabb megvalósuljon az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése. Ezen belül Szerbia az elsők között kell, hogy az unió tagja legyen. Ez egyébként nemzetpolitikai érdekünk is.”

Deutsch Tamás
EP-választás
Budapest

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.