Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Díszülésen emlékeztek a košarai csatára

2019-06-15
13:24
2019-11-07
16:04
Forrás
Tanjug
Szerbia nem támad és nem fenyeget senkit, de saját népét és földjét megvédi - jelentette ki Aleksandar Vučić péntek este Belgrádban a košarai csata 20. évfordulója alkalmából megtartott díszülésen.

Ez a csata a szerb állam határa védelmének a jelképe, amely '99. április 9-től június 14-ig tartott. A szerb államfő az eseményen azt is aláhúzta, Koszovó esetében olyan megállapodásra van szükség, amely kizárja a vérontást, a háborút és az összecsapásokat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ezért ma számunkra az a legnagyobb győzelem, amellyel hőseinknek tartozunk, és tudom, hogy ez a szó nem tetszik majd mindenkinek, csak az, amelyet úgy neveznek, hogy valamilyen kompromisszum vagy megállapodás. Még akkor is, ha mi ezt az esélyt elmulasztottuk, néhány jövőbeli generációnak el kell érnie ezt a megállapodást. A megállapodást, amely kizárja a vérontást, a háborút és a konfliktusokat. Mivel mi szerbek hosszú ideje nem félünk semmitől, kivéve néha önmagunktól, ezért az ilyen béke a leginkább halott hőseink miatt szükséges, azok miatt, akik elhozták nekünk a békét.”

košarai csat
díszülés
Aleksandar Vučić

Most

19:50, Frissítve: 07:04

Az igazi 007-es ügynök

A titkos ügynök általában észrevétlenül, titokban végzi munkáját. Egyetlen világhírű ügynök tevékenységét ismeri szinte mindenki, ez pedig James Bond.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.