Ugrás a tartalomra

Díszülésen emlékeztek a košarai csatára

2019.06.15
13:24
2024.03.19
08:50
Forrás
Tanjug
Szerbia nem támad és nem fenyeget senkit, de saját népét és földjét megvédi - jelentette ki Aleksandar Vučić péntek este Belgrádban a košarai csata 20. évfordulója alkalmából megtartott díszülésen.

Ez a csata a szerb állam határa védelmének a jelképe, amely '99. április 9-től június 14-ig tartott. A szerb államfő az eseményen azt is aláhúzta, Koszovó esetében olyan megállapodásra van szükség, amely kizárja a vérontást, a háborút és az összecsapásokat.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ezért ma számunkra az a legnagyobb győzelem, amellyel hőseinknek tartozunk, és tudom, hogy ez a szó nem tetszik majd mindenkinek, csak az, amelyet úgy neveznek, hogy valamilyen kompromisszum vagy megállapodás. Még akkor is, ha mi ezt az esélyt elmulasztottuk, néhány jövőbeli generációnak el kell érnie ezt a megállapodást. A megállapodást, amely kizárja a vérontást, a háborút és a konfliktusokat. Mivel mi szerbek hosszú ideje nem félünk semmitől, kivéve néha önmagunktól, ezért az ilyen béke a leginkább halott hőseink miatt szükséges, azok miatt, akik elhozták nekünk a békét.”

košarai csata
díszülés
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.