Ugrás a tartalomra

Dodik: Szerbiának Koszovó északi részét kell kérnie

2018.08.12
21:50
2018.08.12
21:55
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrádnak Koszovó északi részének Szerbia területi egységébe való visszahelyezését kell kérnie a nemzetközi közösségtől - jelentette ki Milorad Dodik.

A Boszniai Szerb Köztársaság elnöke aláhúzta, négy községet kellene, hogy érintsen az intézkedés, valamint biztosítani kell a Koszovón élő szerb nép, illetve az egyházi vagyon védelmét. Ezt soha senki nem kérte Brüsszeltől, és éppen ez a mi politikánk hiányossága, hogy mindig csak elvárunk és sosem kérünk. Ez így nem megy - hangsúlyozta Dodik. Hozzátette, amennyiben Koszovó helyet kap az ENSZ-ben, ezt fogja kérni a Boszniai Szerb Köztársaság is. Nem titkolt politikai célja, hogy független állammá váljanak, persze az erőszak mindenfajta formáját kizárva - emelte ki. Pontosan ugyanazok, akik ezt megakadályozzák nekünk, az albánoknak megengedik Koszovóban - hangsúlyozta a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke.

Milorad Dodik
Boszniai Szerb Köztársaság

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.