Ugrás a tartalomra

Đurić: Készen állunk, hogy dolgozzunk a Szerb Községek Közösségének megalakításán

2018.04.06
10:32
2018.04.06
16:53
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia tettekkel bizonyította, hogy elkötelezett a Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel kapcsolatban.

A koszovói vezetés azonban semmit sem tett a kétoldalú kapcsolatok normalizálása érdekében - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Marko Đurić. A Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője kifejtette: túl hosszú haladékot, azaz négy hónapot kapott Pristina az Európai Uniótól a Szerb Községek Közösségének létrehozására. Amely határidőt még így sem fog és nem is akar betartani - tette hozzá. Marko Đurić arról is beszélt, hogy a koszovói vezetés olyan közösségeket formálna, amely mögött nincs tartalom.

Marko Đurić, a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője: „Nem mondhatnám, hogy optimistán állok a kérdéshez. Mi elkötelezettek vagyunk, hogy betartsuk a szerződésben foglaltakat. Készen állunk, hogy dolgozzunk a Szerb Községek Közösségének megalakításán. Őszintén szólva, ez nekem úgy tűnik, mint azok a trükkök a pristinai buszpályaudvarról. Másfél hónappal a szófiai csúcs előtt, azért, hogy javítsanak megítélésükön, megpróbálták valamelyest lemosni magukról mindazt, ami előzőleg történt. Azért, hogy más megállapodásokat is ránk erőltessenek.”

Marko Đurić
Szerb Községek Közössége
Belgrád

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.