Ugrás a tartalomra

Đurić: Pristinának nem áll szándékában megalakítani a szerb önkormányzatok autonómiáját

2018.04.07
17:00
2024.03.19
08:39
Forrás
Szerbiai RTV
Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője kijelentette, hogy a szerb államvezetőség hozzájutott egy pristinai dokumentumhoz.

A dokumentumban, amelyet az Európai Uniónak és a Egyesült Államoknak adtak át a koszovói hatóságok, a koszovói Szerb Községek Közösségének a megalakításáról van szó. Egyben bizonyíték Pristina ellen, szögezte le Đurić, hogy voltaképpen nem áll szándékában megalakítani a szerb önkormányzatok autonómiáját. Mint mondta, a pristinai javaslat szerint a közösség létrehozását Ramush Haradinaj koszovói kormányfő irányítaná, a testületben pedig négy szerb és nyolc albán nemzetiségű tag foglalna helyet. A Koszovó-ügyi iroda vezetője szerint abszurd, hogy egy albán többségű szerv feleljen a szerb önkormányzatiságért. Azt mondta, ez nem a Szerb Községek Közössége lenne, hanem ellenőrzött önkormányzatok uniója. Erőteljes reakciót vár az Európai Uniótól és az Egyesült Államoktól is.

Marko Đurić ma ismét ellátogat Koszovóba, ahol legutóbb letartóztatták és meghurcolták. Most a látogatását engedélyezte Pristina.

Marko Djuric
Koszovó
Pristina

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.