Ugrás a tartalomra

Edward P. Joseph: Belgrádnak le kell mondania Észak-Koszovóról

2018.01.24
19:47
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug
Belgrádnak fel kell fognia, hogy Oliver Ivanović meggyilkolása után le kell mondania Észak-Koszovóról - az amerikai professzor a Szabad Európa Rádiónak nyilatkozva magyarázta el korábbi álláspontját.

Belgrádnak fel kell fognia, hogy Oliver Ivanović meggyilkolása után le kell mondania Észak-Koszovóról - legfőképpen erre szeretett volna utalni kijelentésével Edward P. Joseph amerikai professzor, aki a Szabad Európa Rádiónak nyilatkozva magyarázta el korábbi álláspontját.

A sokak szerint botrányos kijelentés szerint a koszovói szerb politikus megölésére volt szüksége Koszovónak. Magyarázata szerint a gyilkosság tragédia, de amennyiben mindkét fél átgondolja, hogyan és miért ölték meg Ivanovićot, akkor rájönnek, hogy mindennek az az oka, amiről éppen Ivanović beszélt, vagyis a bűncselekmények sokasága és a jogállamiság hiánya Észak-Koszovóban. Ez pedig azért alakult ki, mert Belgrád és Pristina is illúziókat kerget.

Elmélete szerint nem kizárt, hogy a gyilkosság hátterében az oroszok állnak, mert állítása szerint korábban már megpróbálták destabilizálni a régiót egy montenegrói puccskísérlettel.

Edward P. Joseph
Koszovó

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.