Ugrás a tartalomra

Egészségügyi megállapodás Szerbia és Magyarország között

2019.09.03
17:56
2019.09.03
18:11
Forrás
MTI
Kásler Miklós Magyarország emberi erőforrások minisztere és Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter ma Budapesten találkozott.

Az orvosegyetemek közötti együttműködésről, orvosi továbbképzésről és a népegészségügyi területet érintően írt alá megállapodást Kásler Miklós Magyarország emberi erőforrások minisztere és Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter ma Budapesten. Kásler Miklós az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt években a két ország kapcsolatai rendkívül szorossá és erőssé váltak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó ágazatok államközi szerződések keretében működnek együtt Szerbiával. Ezen együttműködés része az egészségügy - emelte ki a miniszter. Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter is megerősítette, hogy a két ország együttműködése soha nem volt ennyire intenzív. Kiemelte, nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy Szerbia csatlakozott a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémiához, valamint kiemelten fontos a most aláírt együttműködési megállapodás is. Hozzátette: a jövőben is tárgyalni fognak minden olyan kérdésről, amelynek keretében van lehetőség az együttműködésre, és ami a páciensek és egészségügyi dolgozók javát szolgálja.

Kásler Miklós
Zlatibor Lončar
Budapest
egészségügy

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.