Ugrás a tartalomra

Egyhangú megállapodás az Ukrajnának szánt támogatásról

2024.02.01
13:17
2024.02.01
13:26
Forrás
tanjug, hirado.hu
Mind a 27 tagállami vezető egyetértett az 50 milliárd eurós pénzügyi támogatásról.

Egyhangú megállapodás született az Ukrajnának szánt támogatásról - jelentette be Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az X közösségi oldalon. Mind a 27 tagállami vezető egyetértett az 50 milliárd eurós pénzügyi támogatásról - írta Michel. A megállapodás rögzíti Ukrajna szilárd, hosszú távú és kiszámítható finanszírozását – emelte ki a tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke. A támogatás keretében 2027-ig 50 milliárd eurót kap a honvédő háborút viselő ország.

A folyamatos uniós támogatás megerősíti Ukrajna hosszútávú gazdasági és költségvetési stabilitását - írta Volodimir Zelenszkij az X közösségi oldalon. Az ukrán elnök köszönetet mondott Charles Michelnek és az EU vezetőinek, amiért az elkövetkező három évben támogatják Ukrajnát. Az, hogy mind a 27 vezető egyhangú döntést hozott, bizonyítja az Európai Unió erős egységét -tette hozzá Zelenszkij.

támogatás
Charles Michel
Európai Tanács
Volodimir Zelenszkij

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.