Ugrás a tartalomra

Együtt védi a határt a szerbiai rendőrség és a katonaság (videó)

2016.07.18
08:30
Együtt lép fel a szerb rendőrség és a katonaság az illegális migráció ellen - erről döntött vasárnap esti ülésén a szerb kormány
Együtt lép fel a szerb rendőrség és a katonaság az illegális migráció ellen - erről döntött vasárnap esti ülésén a szerb kormány. Az egységek feladata az lesz, hogy megakadályozzák a migránsok Szerbiába lépését Bulgária és Macedónia felől, illetve, hogy letartóztassák az embercsempészeket, akik Szerbia területén végzik ezt az illegális tevékenységet. Folyamatosan érkeznek Szerbia területére a migránsok. A legtöbben Macedónia és Bulgária felől közelítik meg az országot. Ezentúl a szerb katonaság és a rendőrség együtt ellenőrzik szigorúan ezt a határszakaszt. Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Oda jutottunk, hogy főleg olyan emberekről van szó, akik nem veszélyeztetett országokból érkeznek. A legnagyobb részük, több mint 80 százalékuk afganisztáni és pakisztáni. Az Európai Unió világos üzenetet küldött arról, hogy ezeknek az embereknek nem adnak menedékjogot. Meg akarjuk védeni az államhatárunkat, hogy ne érkezhessen rövid időn belül sok ember Szerbiába és utána ne tudják elhagyni az országot. Ők nem kérelmeznek menedékjogot Szerbiában, tehát nem akarnak itt maradni.”



A szerb kormány az embercsempészekkel is fel kívánja venni a harcot. A belügyminiszter újabb letartóztatásokat helyezett kilátásba azok ellen, akik pénzkeresésre használják fel a migránsáradatot. Stefanović hozzátette: „Az ügyészségek a lehető leggyorsabban dolgoznak. Külön csapatokat hoztunk létre az ügyészség, a rendőrség és a biztonsági szolgálatok bevonásával, akik csak a migrációval kapcsolatos embercsempészettel foglalkoznak. Jelezni szeretnénk, hogy ezt Szerbia nem tolerálja, nem támogatja és semmilyen módon nem akarja ettől elfordítani a fejét.” Stefanović elmondta, eddig mintegy 1500 embercsempészt tartóztattak le Szerbiában, de ha szükséges akár még 5000-et is letartóztatnak.
Szerbia
migránsok
határvédelem

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.