Ugrás a tartalomra

Együttes ülést tartott a tartományi és a köztársasági kormány Belgrádban

2017.10.06
15:00
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Közös projektekről írtak alá együttműködési szerződéseket.

Együttes ülést tartott a tartományi és a köztársasági kormány Belgrádban. Közös projektekről írtak alá együttműködési szerződéseket. Ezek elsősorban egy tudományos-technológiai park kiépítésére, onkológiai gyorsítók beszerzésére, az aszálykár enyhítésére és az öntözőrendszer bővítésére vonatkoznak.     

A legfontosabb, hogy a megkezdett közös projekteket időben befejezzük – hangsúlyozta az ülést követően Ana Brnabić, Szerbia miniszterelnöke. Prioritást az infrastrukturális projektek élveznek. Egyebek mellett a Vajdasági RTV, a Szabadkai Népszínház és az újvidéki Tudományos-technológiai Park kiépítése is ezek közé tartozik – tette hozzá. Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Itt van még az újvidéki Biosens Intézet, amely nemcsak Újvidék, Vajdaság, illetve Szerbia számára, hanem egész Európa számára is egy gazdasági digitalizációs központot jelent. 14 millió euróval támogatjuk közösen az intézet bővítését, egy új épület megépítését kezdjük el jövőre. Mindezek fényében remélem egy teljesen más, megújult Újvidéket, Vajdaságot és Szerbiát látok majd a következő év folyamán.”

A közös találkozó után Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési miniszter együttműködési protokollt írt alá. Igor Mirović, tartományi kormányfő: „Az aláírt együttműködési protokoll magába foglalja az Újvidéket és Nagybecskereket, illetve Nagybecskereket és Belgrádot összekötő gyorsforgalmi út kiépítését érintő tervdokumentáció elkészítését. Bánát a jövőben számíthat erre a projektre. Ezek fontos, időigényes dolgok, de a rendszerezettség és a közös fellépés úgy gondolom, garantálja a sikert.”

Az ülésen megvitatták az aszálykárok enyhítésére irányuló intézkedéseket is. Többek között arról is megállapodtak, hogy segíteni fogják a gazdálkodókat a vetőmagok beszerzésében. 

Belgrád
tartományi
köztársasági
kormány
ülés
Igor Mirović
Ana Brnabić

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.