Ugrás a tartalomra

„El kell kerülni a feszültségeket Koszovón”

2018.08.04
10:13
2024.03.19
08:33
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány képviselői békés megoldást szorgalmaznak.

El kell kerülni azokat a feszültségeket Koszovón, amelyek veszélyeztethetik a közös célt, és amelyek megakadályozhatják a kapcsolatok normalizálását és az egyesség elérését - nyilatkozta Maja Kocijančić. Az Európai Unió kül-és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője hangsúlyozta, a július 18-ai brüsszeli találkozó után terepen nem kellene feszültségnek jelen lennie. A Szerb Községek Közössége megalapítása kapcsán feltett újságírói kérdésre válaszolva az illetékes emlékeztetett, hogy az érintett felek megállapodtak az egyértelmű paraméterekről és időkeretről, és amikor az ezzel megbízott vezetői csoport értesíti az EU-t munkája státuszáról, azt Brüsszelben fogják megvitatni.

A szerbek közül senki sem fog olyat tenni Koszovón, ami kifogásul szolgálhat az albánoknak, vagy a nemzetközi közösségnek, hogy a szerbekkel szemben valamilyen lépéseket foganatosítsanak - nyilatkozta a Szerbiai RTV híradójában Marko Đurić. A szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője hozzátette, a koszovói szerbek megkönnyebbülten lélegeztek fel Aleksandar Vučić szerb elnök levele után, amelyben arra kéri őket, hogy ne reagáljanak az albánok provokációjára. Đurić hangsúlyozta, egyesek különféle akciókról terjesztenek álhíreket, ám az ott élőknek nincs miért aggódniuk.

Koszovó
Maja Kocijancic
Marko Đurić
Koszovó-ügyi irodavezető

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.