Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Elbukott francia indítvány

2023.03.20
19:54
2023.03.20
22:33
Forrás
MTI
Elbukott a francia nemzetgyűlésben a kormánnyal szembeni első bizalmatlansági indítvány.

Az indítványt a nyugdíjreform parlamenti szavazás nélküli elfogadását követően a centrista és korábbi kormánypárti képviselőkből álló, független LIOT csoport és öt ellenzéki, elsősorban baloldali frakció kezdeményezte.

A bizalmatlansági indítvány elfogadásához a nemzetgyűlés tagjainak abszolút többségére van szükség, ami 287 szavazatot jelent. A kormány megbuktatását célzó első javaslatot 278 képviselő szavazta meg.

A képviselők hamarosan szavazhatnak a második bizalmatlansági indítványról, amelyet a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nyújtott be - jelentette be Yael Braun-Pivet, a nemzetgyűlés elnöke.

Franciaország
bizalmatlansági indítvány
nyugdíjreform
Marine Le Pen
Nemzeti Tömörülés
LIOT

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű