Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Elengedhetetlen a határinfrastruktúra fejlesztése az EU külső határain

2021.09.14
16:25
Forrás
Közlemény
Bocskor Andrea és Deli Andor fideszes EP-képviselők írásbeli választ igénylő kérdést nyújtottak be az Európai Bizottsághoz az ukrán-magyar határátkelőhelyek leterheltsége kapcsán - írják közös közleményükben.

Kérdésükben rámutattak, a helyzet megoldása az új határátkelők létrehozásával és a meglévők bővítésével, korszerűsítésével lenne orvosolható és arra kértek választ, hogy a Bizottság hogyan tudná ösztönözni ezt a folyamatot. Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő az írásbeli kérdés kapcsán kiemelte, hasonló helyzet alakult ki Magyarország és a Szerbia határszakaszán is. Hozzáteszi, példaértékű, hogy a két ország kormánya felismerte a problémát, és a legutóbbi együttes magyar-szerb kormányülésen döntés született a határátkelőhelyek áteresztő kapacitásának nagyfokú növeléséről. Meggyőződésem, hogy az Európai Uniónak is feladata, hogy ösztönözze és pénzügyileg támogassa a külső határokon az átkelőhelyek korszerűsítését, ami egyben segíti a határok hatékony védelmét is - tette hozzá Deli.

Deli Andor
Bocskor Andrea

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.