Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Elengedhetetlen a határinfrastruktúra fejlesztése az EU külső határain

2021.09.14
16:25
Forrás
Közlemény
Bocskor Andrea és Deli Andor fideszes EP-képviselők írásbeli választ igénylő kérdést nyújtottak be az Európai Bizottsághoz az ukrán-magyar határátkelőhelyek leterheltsége kapcsán - írják közös közleményükben.

Kérdésükben rámutattak, a helyzet megoldása az új határátkelők létrehozásával és a meglévők bővítésével, korszerűsítésével lenne orvosolható és arra kértek választ, hogy a Bizottság hogyan tudná ösztönözni ezt a folyamatot. Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő az írásbeli kérdés kapcsán kiemelte, hasonló helyzet alakult ki Magyarország és a Szerbia határszakaszán is. Hozzáteszi, példaértékű, hogy a két ország kormánya felismerte a problémát, és a legutóbbi együttes magyar-szerb kormányülésen döntés született a határátkelőhelyek áteresztő kapacitásának nagyfokú növeléséről. Meggyőződésem, hogy az Európai Uniónak is feladata, hogy ösztönözze és pénzügyileg támogassa a külső határokon az átkelőhelyek korszerűsítését, ami egyben segíti a határok hatékony védelmét is - tette hozzá Deli.

Deli Andor
Bocskor Andrea

Most

16:53, Frissítve: 17:02

Holnap kezdődik a Sziget - 103 országból jönnek bulizni

Holnap kezdődik a Sziget fesztivál Magyarországon. A két legdrágább fellépő Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró - mondta a rendezvény főszervezője.
15:19, Frissítve: 15:26

Kézműves tábor Magyarkanizsán

Szünidei kézműves programot szervezett a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény az általános iskolás gyerekek számára, a magyar kormány támogatásával.

Népszerű