Ugrás a tartalomra

Elfogadta Szerbia országjelentését az EP Külpolitikai Bizottsága

2017.02.28
12:30
Nagy többséggel elfogadta a Szerbiáról szóló országjelentést az Európai Parlament Külpolitikai Bizottsága
Nagy többséggel elfogadta a Szerbiáról szóló országjelentést az Európai Parlament Külpolitikai Bizottsága. Ezzel együtt arra szólítják fel az EU-t, hogy további uniós csatlakozási tárgyalási fejezeteket nyissanak meg Szerbia számára, Belgrádot pedig arra utasítják, hogy összpontosítson a jogállamiság reformjára, az igazságügy függetlenségének elérésére, a korrupció felszámolására és a Koszovóval való viszonya normalizálására. A szavazáskor 55-en a jelentés mellett, ketten ellene voksoltak. Összességében úgy látják, Szerbia jó úton halad az integráció felé. Pozitívan értékelték az ország gazdasági fejlődését, valamint szerepvállalását a terrorizmus és a kábítószer elleni harcban. A ma elfogadott jelentésről még az Európai Parlament is szavaz április végén. (Tanjug, Szerbiai RTV)
Szerbia
országjelentés
EP
Külpolitikai Bizottság

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.