Ugrás a tartalomra

Elfogadták a minisztériumokról szóló törvény módosításait

2022.10.22
07:17
2022.10.22
10:01
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai parlament elfogadta a minisztériumokról szóló törvény módosításait, amelyek értelmében a szerb kormánynak 25 minisztériuma lesz – néggyel több, mint korábban.

A minisztériumokról szóló törvény módosítására 150 képviselő szavazott igennel, 44-en nemmel, egy képviselő pedig nem szavazott. Szerbia új kormánya a következőképpen néz majd ki: lesz pénzügy-, valamint gazdasági minisztérium, mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási, környezetvédelmi, építésügyi, továbbá bányászati és energetikai tárca. Lesz kereskedelmi minisztérium, igazságügyi, helyi önkormányzati, kisebbségügyi, bel- és külügyi tárca, védelmi, európai integrációs, oktatási, egészségügyi, szociálisügyi, család- és demográfiaügyi, sport, kulturális, tájékoztatásért és telekommunikációért, valamint közberuházásokért felelős minisztérium is. A minisztériumokról szóló törvény módosítása fontos lépést jelent Szerbia új kormányának megalakítása szempontjából, a leendő miniszterek várhatóan a jövő héten, a parlamentben történő megbeszélést követően teszik le hivatali esküjüket.

A Szerb Haladó Párt elnökségének és főbizottságának vasárnapi ülése után ismertetik a haladók miniszterjelöltjeit. Ezt Aleksandar Vučić szerb államfő, az SZHP vezetője jelentette be. Azt mondta, nyilvánosságra hozzák pártja jelöltjeinek, és azoknak a miniszterjelölteknek a nevét, akiket a haladók támogatnak. Vučić szerint előfordulhat, hogy a koalíciós partnerek egy-két személyi javaslatára még várni kell, de legfeljebb egy napot. Egyébként újságírói kérdésre válaszolva, a szerb elnök kijelentette, a koalíciós partnereknek nem csak egy-két helyet tartogatnak, hanem annál többet.

Szerbia
miniszterek
minisztériumok
minisztériumokról szóló törvény

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.